over ons

kennismaken in het kort

Over ons
.

Puur Beleggen is in 2015 opgericht en wordt bestuurd door twee ervaren en ondernemende vermogensbeheerders, de partners Michel van Eck en Paul Visscher. Het in Noordwijk gevestigde kantoor onderscheidt zich door hun eerlijke en persoonlijke benadering. Puur Beleggen is volstrekt autonoom en onafhankelijk in het beheren van vermogens van haar relaties. Dat zijn veelal particulieren, ondernemers en vermogende families in Noord- en Zuid-Holland die in Puur Beleggen dicht bij huis een betrouwbare en discrete vermogensbeheerder vinden.

Aansluiting bij Delen Private Bank

Paul Visscher en Michel van Eck hebben zich aan de start van 2024 aangesloten bij Delen Private Bank. De aansluiting betekent dat Puur Beleggen opgaat in Delen Private Bank. Voor meer informatie klik op onderstaande link voor het nieuwsbericht of ga naar www.delen.bank

Paul Visscher en Michel Van Eck sluiten zich aan bij Delen

Wouter Keuris Fotografie-03 bewerkt (13)


Waarom Puur Beleggen?

 

  • Eerlijk en onafhankelijk vermogensbeheer
  • Duurzaamheid geïntegreerd in het beleggingsbeleid
  • Geavanceerde oplossingen en platform Saxo Bank
  • Toonaangevende research
  • Ruimte voor unieke duurzame vertrouwensrelatie
  • Aantrekkelijke kostenstructuur

Eerlijk en onafhankelijk vermogensbeheer

 

We zijn geheel onafhankelijk en geen onderdeel van een grotere financiële instelling/moederbedrijf. Dit geeft ons de vrijheid om de belangen van onze cliënten echt centraal te stellen. Zo beleggen we niet in eigen beleggingsproducten of huisfondsen. Ook ontvangen we geen vergoeding van fondsaanbieders. Voor de effectentransacties betalen cliënten rechtstreeks aan Saxo Bank. Zo houden we het transparant en eerlijk.

                     

Duurzaamheid geïntegreerd in het beleggingsbeleid

 

Puur Beleggen is ervan overtuigd dat duurzaam beleggen op langere termijn bijdraagt aan een betere risico-/rendementsverhouding. Puur Beleggen verbindt daarom de doelstelling van een goed financieel rendement met de maatschappelijke impact van de beleggingen en het integreren van ESG-doelstellingen in het beleggingsproces. ‘ESG’ staat voor ‘Environmental’ (milieu), ‘Social’ (maatschappij) en ‘Governance’ (goed ondernemingsbestuur). Duurzaamheid is niet het voornaamste doel van de beleggingen, maar ESG-integratie is wel een wezenlijk onderdeel bij het selecteren van beleggingen. De beleggingsprofielen van Puur Beleggen kwalificeren zich als ”financiële producten die ecologische of sociale kenmerken promoten” al zijn betrouwbare en eenduidige data van bedrijven op gebied van duurzaamheid nog niet altijd beschikbaar en de regelgeving nog niet volledig uitgekristalliseerd. Meer informatie over duurzaamheid is te vinden onder documenten.

 

Platform Saxo Bank

 

Puur Beleggen maakt gebruik van geavanceerde oplossingen en platform van Saxo Bank, onderdeel van de toonaangevende Deense beleggingsbank Saxo Bank. Als depotbank heeft Saxo Bank een faciliterende rol die zowel de verwerking van effecten- en geldtransacties als de volledige effectenadministratie uit handen nemen van Puur Beleggen. Op deze wijze kunnen we ons volledig richten op onze kernactiviteiten, vermogens- en relatiebeheer.

 

                   

Ruimte voor unieke vertrouwensrelatie

 

Bij Puur Beleggen zijn we ervan overtuigd dat het in een kleinschalige omgeving mogelijk is om daadwerkelijk een langjarige band met onze relaties op te bouwen. Wij gaan hier ver in, klant- en ondernemingsbelang lopen bij ons parallel. Dat alle aandelen van Puur Beleggen NV in handen zijn van de twee partners – Paul Visscher en Michel van Eck – staat borg voor een grote betrokkenheid en biedt zekerheid op een duurzame vertrouwensrelatie. In feite groeien wij mee met onze relaties. Dit is de basis van ons bestaansrecht en hiermee onderscheiden we ons van concurrenten.

                  

Toonaangevende research

 

We baseren ons beleggingsbeleid op de research van ECR, één van Europa’s toonaangevende onafhankelijke researchhuizen. Al bijna 40 jaar volgen zij de financiële markten nauwlettend en geven zij tijdig heldere analyses van datgene wat relevant is. Puur Beleggen gebruikt deze informatie en analyses als input voor haar beleggingsbeslissingen. Naast analyses geeft ECR ons ook maandelijks inzicht in de geldstromen binnen bepaalde assetcategorieën en in de consensusverwachtingen van ruim 60 leidende wereldwijde asset managers.  Dit stelt ons in staat om belangrijke gebeurtenissen en marktbewegingen op de financiële markten goed en tijdig te duiden en door te vertalen naar beleggingsportefeuilles.

                  

 

Aantrekkelijke kostenstructuur

 

De tarieven beheerfee die wij hanteren voor onze dienstverlening vermogensbeheer hebben een sterk degressief karakter. Dit uit zich in lagere tarieven naarmate het beheerd vermogen in omvang toeneemt.

 

Voor wie?

U wilt uw vermogen voor u laten beleggen? Dan is vermogensbeheer bij Puur Beleggen wellicht interessant voor u. Zo heeft u het gemak en wij het beheer. Neem gerust contact op om u hierover verder te laten informeren.

Met vermogensbeheer bij Puur Beleggen heeft u op ieder moment online toegang tot uw portefeuille en het actuele beursnieuws. Per kwartaal ontvangt u een uitgebreide vermogensrapportage. Hierin kunt u zien hoe het rendement zich heeft ontwikkeld, welke mutaties er binnen uw portefeuille hebben plaatsgevonden en informatie over de marktontwikkelingen en onze beleggingsvisie.

Interesse in onze meest recente vermogensrapportage? U kunt deze aanvragen via ons contactformulier.

—   

Vergunning en toezicht

 

Puur Beleggen beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het in Nederland verlenen van beleggingsdiensten, wij staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de AFM. Voor meer informatie over toezicht, deskundigheid en bescherming van de consument klik hieronder op Toezicht.

Wie wij zijn

MENU
‘Be fearful when others are greedy and greedy only when others are fearful’

-Warren Buffet-